torstai 6. syyskuuta 2012

Plappert der Kaplan beim Kappen von Klappkaplanskappen? Papperlapp! Der Kaplan klebt klappbare Pappplakate!

Hyvä lukija, lue otsikko virheettömästi ääneen niin nopeasti kun pystyt. Kun onnistut tässä tempussa sujuvasti, saat luvan jatkaa tekstissä eteenpäin.

Yhä ylös yrittää, katolle hän kiipeää


Omalta osaltani varsinainen erasmus-elämä starttasi tiistaina. Tutorit olivat järjestäneet meille ennen varsinaista kielikurssia kaupunkikierroksen, jonka varjolla tutustuimme kaupungin lisäksi myös toisiimme. Olo oli erittäin huojentunut melko stressaavien ensimmäisten päivien jälkeen, kun pääsin samanhenkisten ja ennen kaikkea samassa tilanteessa elävien ihmisten pariin. Pyörimme pari tuntia ympäri kaupunkia pieniä tehtäviä suorittaen, ja kierroksen päätteeksi reissasimme Westfalenparkiin, jonka keskellä kohoaa lähes 200m korkea televisiotorni. Maisemat näköalatasanteelta olivat melkoisen upeat. Kuvia olen räpsinyt melko laiskasti, mutta toivottavasti muutamat maisemakuvat huipulta kuittaavat edes hiukan tätä ongelmaa.

Dortmundin keskustaa



Virallinen osuus alkoikin sitten keskiviikkona, kun kielikurssi alkoi. Hyvin yksinkertaisen kokeen perusteella koko meidän satapäinen porukkamme jaoteltiin neljään eri tasoryhmään. Itselleni arpa määräsi korkeimman tasoryhmän, mutta tämän päivän ensimmäisten varsinaisten oppituntien perusteella se tuntui kyllä olevan oikein sopiva. Haastetta riittää, mutta ei missään nimessä mahdotonta.

Turisti


Eilen pääsimme myös ensimmäistä kertaa yliopistobileiden maailmaan täällä, kun vietimme iltaa Sonnendecke-nimisessä kuppilassa yliopistolla. Kampusalueen asuinrakennusten alakerroissa on myös jokaisessa oma pieni opiskelijabaari, joista jokainen on vuoropäivinä auki. Eilen iltamme päättyi Spunk-nimiseen kapakkaan. Omalla tavallaan teekkarisaunan henkinen paikka, mitä nyt hiukan enemmän klubitunnelmaa. Ja hinnat olivat oikein kohtuullisia.

Pientä nurinaa aiheuttaa tällä hetkellä oman asuinpaikkani sijainti, kaupunginosa nimeltään Hacheney. Yliopistolle on n. 6km matka, joten toivottavasti löydän fillarin pian. Julkinen liikenne toimii päiväsaikaan erittäin hyvin, mutta yöllä tilanne on toinen. Onneksi olen viime päivien aikana tutustunut useisiin naapureihini, joten en ole enää tämän ongelmani kanssa yksin. Lisäksi kaltaiselleni nettiriippuvaiselle asuntoni nettiyhteyden hitaus meinaa hiukan häiritä. Tätäkin blogia varten kuvia joutuu pienentämään melkoisesti, ja youtuben katselun voi suosiolla unohtaa. Ei oikein tunnu vuodelta 2012, mutta eipähän tule turhanpanttina istuttua koneen ääressä niin helposti.

Kotikolo


Kohta olisi vuorossa Erasmus Student Networkin järjestämät tervetulojuhlat. Osallistujalistan mukaan paikalla pitäisi olla myös muutamia muita suomalaisia, joten ilta näyttää pääsenkö solkkaamaan vaihtarikavereideni ihastukseksi myös suomea. Kotimaamme tuntuu myös olevan muiden matkaajien silmissä keskivertoa huomattavasti eksoottisempi. Todella monet vaihtarit ovat tulleet kyselemään vaikka sun mitä Suomesta. Erityisesti metallibändit, sauna ja kylmyys tuntuvat olevan hyvin tiedossa. Lisäksi joulupukki tuli puheeksi eilen. Tähän toki täytyi vastata vain kertomalla tarina Hervannan omasta joulupukista (tietäjät tietävät kenestä on kyse).
Tämänhetkiseen kaveripiiriini kuuluu ainakin belgialaisia, ranskalaisia, unkarilaisia, puolalainen, turkkilainen, hollantilainen, romanialainen, brasilialainen sekä japanilainen. Porukka on siis sekoittunut erittäin hyvin. Ainoastaan brasilialaisia sekä espanjalaisia on selkeästi suurempia määriä, ja monet heistä viettävätkin aikaa pääasiassa keskenään.

Ja loppuun vielä kotitehtävä teille kaikille, ketkä selvisitte otsikosta:
Fromme Frösche fressen frische Frühlingszwiebeln, aber freche Frösche fressen frische Früchte.

Kiitämme:
-Tutoriani ja hänen kavereitaan, huomasin yllättäen olevani kaikkien käytännön asioiden hoidossa lähestulkoon ammattilainen verrattuna muihin.
- Mahtavaa erasmusporukkaa ja ennen kaikkea Stadttour-ryhmäämme.
- Muita Hacheney-evakkoja, joiden kanssa olemme saaneet kirota yhteisiä ongelmiamme.

Moitimme:
- Yleisten asioiden hoidon vaikeutta verrattuna Suomeen. (mm. useissa asioissa tarvitaan vielä faksia).
- Metron toimimattomuutta puolen yön jälkeen.
- Kouluruuan salaatin puutetta. Kyllä, ikävöin jo nyt Juveneksen porkkanaraastetta ja jäävuorisalaattia.

1 kommentti:

  1. Hei, think positive: pakko bilettää aamuun asti! :P
    t.Meksiko

    VastaaPoista