lauantai 22. syyskuuta 2012

Es ist nicht so leicht, Ein Krank zu sein

Otsikko nyt ei kielellisesti ole täysin oikein, mutta laitetaan nyt kuitenkin viittaus saksalaiseen rock-musiikkiin. Ja jopa Rammstein kuulostaa hyvältä tämänhetkisessä olotilassa. Kuvia olen ottanut viikon mittaan melko laiskasti, joten pahoittelut siitä.

Ajatus kulkee yhtä kirkkaasti kuin tällä herralla


Tällä viikolla on tutorium-tapahtumien suhteen ollut hiljaisempaa. Kielikurssi tosin jatkui täydellä höyryllä. Kielioppia on tullut kerrattua hyvin paljon, ja tunneilla läpikäydyt lehtiartikkelit ovat käsitelleet mm. ympärileikkausta, uhainalaisia eläinlajeja, ja vanhemmuuden mukanaan tuomaa stressiä. Haastetta on siis riittänyt hiukan liiankin paljon omaan tasooni nähden, mutta toivottavasti sanonta pitää paikkansa, että oppimista tapahtuu parhaiten oman mukavuusalueen ulkopuolella. Ja nyt olen totisesti ollut siellä, sillä tunnen jatkuvasti itseni vain tyhmäksi.

 Ein Bratwust mit Brötchen


Tiistaina oli jotain kevennystäkin pelkkään kielen opetteluun, sillä järjestimme Hacheney-asuntolaporukalla juhlat brittitytön synttäreiden kunniaksi. Lisäksi tarkoituksenamme oli oppia tuntemaan paremmin kanssa-asukkejamme. Tämä tavoite täyttyikin hienosti, ja nyt omasta huoneesta tuleekin poistuttua usein lukitsematta ovea. Asuntolamme väen lisäksi paikalle ilmestyi myös suuri lauma muita Erasmuslaisia. Musiikki pauhasi ja kaikilla oli kivaa. Tai ainakin melkein kaikilla, sillä joku oli tehnyt valituksen kohonneesta melutasosta, ja vartija päätti lopettaa mukavat illanistujaiset turhan aikaisin. Ymmärrettävää toki, sillä noin 40 ihmistä suhteellisen pienessä yhteisessä olohuoneessa juhlimassa aiheuttaa ehkä lievää melutason kohoamista.

Tärähtänyttä menoa juhlissa


Kielikurssilla oli toki tiukemman opiskelun lisäksi kevyempääkin ohjelmaa. Pidimme nimittäin pienet esitelmät saksalaisesta musiikista. Olin aiemmin sitä mieltä, että eihän Saksa nyt mikään musiikkiviennin ykkösmaa ole, ja sama olettamus säilyi kyllä näiden uusien tuttavuuksienkin jälkeen. Varoitan kuitenkin, että seuraavien biisien kuuntelu on täysin omalla vastuulla.  "Midsommernacht in IKEA" - renkutus soi nimittäin jo kolmatta päivää melko katkeamattomalla loopilla pääkoppani sisällä.









Perjantai-iltana tutorium jatkui, tällä kertaa saksalaisen leffaillan merkeissä. Ennen elokuvan katselua ohjelmanumerona oli international dinner, joten pääsimme jälleen maistelemaan hyvinkin monipuolisen ruokapöydän antimista. Oma panokseni ruokapöytään oli makaronilaatikko, joka maistui vieraille yllättävän hyvin. Olisin halunnut kokkailla poronkäristystä, mutta tärkeimmän raaka-aineen löytäminen täältä on turhan vaikeaa, ja asiasta mainitseminen muille aiheutti lähinnä järkytystä: "You just can´t eat poor Rudolf!"


Saksalainen syysvirus pääsi yllättämään kirjoittajan, joten osittain tästä johtuen viime päivät ovat olleet omalla kohdallani hiukan rauhallisempia. Mitään ei haluaisi jättää välistä, mutta pakko sitä on vähän rauhoittaa menoa ja keskittyä niistämiseen kotioloissa. Tosin tänään olisi BVB:n vieraspeli, joten ehkä sitä täytyy mennä katsomaan.

1 kommentti:

  1. Nyt myös anonyymien pitäisi pystyä kommentoimaan, joten sanomista tulee...

    VastaaPoista