maanantai 26. marraskuuta 2012

Nächste Haltestelle: London!


Reissuväsymys ei ole vieläkään hellittänyt, mutta kokeillaan nyt kuitenkin josko sitä saisi tekstiä aikaiseksi. Oikolukua en tosin harrasta tälläkään kertaa, joten pahoitelut madhollisista kijroitusvihreistä.


Viikko sitten viikonloppua tuli vietettyä pitkästä aikaa pelkästään Dortmundissa. Unkarilaiset kaverini halusivat tehdä pienen kotimatkan ruokakulttuurin merkeissä, joten kokkasimme yhdessä Langosia. Kyseessä on siis käytännössä friteerattua pitsataikinaa, jonka päälle lätkäistään oman maun mukaan hapankermaa, valkosipulia sekä juustoa. Hyvin epäterveellistä, rasvaista ja todella hyvää!

 ESN-toiminnassa aktiivisena pyörivä saksalaisopiskelija oli viettänyt oman erasmusvuotensa Islannissa 2010-2011. Innokkaana skeittaajana mies innostui kuvaamaan rullailunsa lisäksi myös normaalia vaihtoelämäänsä hiukan keskivertoa enemmän. Tuloksena oli lopulta n. 300h videomateriaalia, ja kyseisistä pätkistä koottu kokoillan elokuva. Toivottavasti leffa tulee jossain vaiheessa myös yleiseen jakoon netin ihmeelliseen maailmaan, sillä voisin suositella sitä jokaiselle, joka vielä kotisohvillaan miettii kannattaako sitä lähteä vaihtoon vai ei. Trailerin pääsee näkemään täältä.
Keskiviikkona oli siis kyseisen leffan ensi-ilta yliopistolla. Paikalla oli n. 200 vaihtoelämästä kiinnostunutta, ja shampanjavastaanotto teki tilaisuudesta oikein komean. Ilta venähti puolilleöin, ja sänkyyn  pääsin joskus puoli 1 aikoihin.



Torstaina klo 3.00 kello kuitenkin herätti reissaajan, sillä oli aika lähteä Lontooseen! Autossa matkalla kentälle sitä mietti miten näin väsyneenä kykenee tekemään yhtään mitään, mutta tuossa vaiheessa väsymyksestä ei ollut tietoakaan, ainakaan jos otetaan vertailukohdaksi sunnuntai. Aikaisesta lähdöstä johtuen olimme kuitenkin perillä hyvissä ajoin, ja joukkoliikenneseikkailun jälkeen pääsimme hostellille puoliltapäivin. Matkaseurueemme koko oli peräti 15, joten koko porukan organisointi oli välillä melkoista sekasortoa sekä eteneminen hidasta. Kenestäkään emme tosin olisi halunneet luopua, sillä olimme oikein loistavalla porukalla liikkeellä.



Matka-aikaa oli siis torstai, perjantai sekä lauantai. Lauantain ja sunnuntain välisen yön vietimme juna- sekä lentoasemalla, ja saavuimme sunnuntaina aamupäivällä takaisin Dortmundiin. Aikaa oli aivan liian vähän tuon kokoluokan kaupunkiin, mutta jäipähän ainakin kaipuuta reissata kaupunkiin uudestaan. Kolmen päivän aikana ehdimme kuitenkin nähdä kuuluisimmat nähtävyydet, bilettää Lontoon yöelämässä, nauttia pubiruuasta , kävellä aivan liian paljon, harhailla metrolinjoissa. Museoista ehdin nähdä vain natural history museumin. Tämä jäi hiukan kaivelemaan, sillä päiväreissumme etenivät aivan liian hitaasti isosta laumastamme johtuen. Saksan jälkeen Lontoo tuntui myös todella kalliilta, mutta hinnat olivat lopulta "vain" Helsingin tasoa, jos sitäkään.



Tällä kertaa tekstiä ei synny kyllä tämän enempää, mutta jospa muutamat reissukuvat korvaavat kirjainten vähyyttä











3 kommenttia:

  1. Ääääk! Voihan Nächste Haltestelle! :D Haha! Jotain, mitä en tienny kaipaavani, kiitti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Endstelle" on vielä synkempää kuulla joka ikinen päivä :D.

      Poista