lauantai 15. joulukuuta 2012

Hans Riegel aus Bonn

Xantenin portti


Viime viikonloppu tuli oltua liikkeellä siihen tahtiin, että olisi kaivannut toisen viikonlopun heti perään. No sitä ei herunut, mutta maksuksi jonkinsorttinen talvenaloitteluflunssa ja yskä koituivat talvisen matkailun hinnaksi. Mutta missä sitä sitten tuli oltua?

Arktinen Colosseum


Lauantaina retkueemme otti suunnan kohti Xantenia, pientä kaupunkia lähellä Alankomaiden rajaa. Kaupunki oli oikein idyllinen pienehkö paikka, joka keräsi muutamia turisteja lähialueelta lähinnä historiansa vuoksi. Alueella oli nimittäin muutamat vuodet sitten roomalaisten rakentama kaupunki. Jäljellä oli enää muutamia raunioita, mutta oli todella vaikuttavaa nähdä temppelinrauniot kohoamassa lumikenttien keskeltä. Raunioiden lisäksi alueelle oli rakennettu komea roomalaisajasta kertova museo. Vahinko vain että löysimme museon turhan myöhään, ja jouduimme ravaamaan näyttelytilan aivan liian nopeasti ennen sulkemisaikaa.

Hafen - temppeli


Kaupungin keskustasta löytyi myös tuttuun saksalaiseen tyyliin joulutori. Jokainen kaupunki mainostaa toki omaa joulutoriaan upeimmaksi, mutta omaan makuuni kaikki ovat melko samanlaisia: pieniä kaupustelumökkejä ahdettuna eri muotoiseen tilaan, Bratwurst käryää sekä Glühwein höyryää. Xantenin jälkeen päätimme junanvaihdon yhteydessä vilkaista vielä Duisburgin joulutoria, mutta samaa tavaraa sieltäkin löytyi.

Duisburgin taidonnäyte

Sunnuntaina vuorossa oli ESN:n järjestämä päiväretki Länsi-Saksan entiseen pääkaupunkiin, Bonniin. Ensimmäisenä kohteenamme oli Haus der Gesichte, Saksan historiaan vuosilta 1945-2012 perehtynyt museo. Oppaamme avulla saimmekin hienon katsauksen jakautuneen valtion molempiin puoliin, sekä yhdistymisen jälkeiseen aikaan. Voin suositella paikkaa jokaiselle Bonnin kävijälle, varsinkin kun pääsymaksua ei kyseisessä paikassa taida olla (ainakaan meidän ei tarvinnut maksaa mitään). Bonnin keskustasta löytyi myös joulutori, jonka tunnelmaa latisti hiukan vesisade sekä loskassa kahlaaminen. Kiersimme kuitenkin kaupungin keskustan tärkeimmät nähtävyydet läpi oppaamme avulla. Beethovenin kotitalo tuli myös nähtyä, tosin eipä tuo ulkopuolelta katsottua juurikaan normaalia kerrostalokämppää kummemalta näyttänyt. Tekstin otsikon luettua sanataiturit voivat yhdistellä jokaisen sanan alkukirjaimista herkkusuille tutun tuotemerkin, jonka tehtaat sijaitsevat vielä tänäkin päivänä Bonnissa.

Bochumin tehtaan sulkemisen jälkipyykkiä

Saksalaisen autoteollisuuden helmi

Mikä puuttuu keskeltä?

Beethovenin koti

Muuten viikko ei juurikaan yllätyksiä tarjonnut. Lumi sai varsinkin etelämpää kotoisin olevat vaihtariystäväni melkoisen iloiselle päälle. Tosin monet valittivat kyseisen aineen olevan varsin kylmää. Valitus näköjään vaikutti myös säätilaan, sillä eilen lumisade muuttui vedeksi ja tänään lämpötila nousikin jo lähemmäs kymmentä astetta. Lisäksi torstaina vuorossa oli jälleen kerran International Dinner, tällä kertaa jouluteemaisena. Kokkailemani joulutortut tekivät hyvin kauppansa, ja aterian jälkeen pääsin harjoittelemaan jouluaattona odottavaa olotilaa. Tosin kotosalla en joisi täyden mahan päälle vielä kupillista munatotia.

Herkkuosio

Tässä olisi enää viikko jäljellä ennen lentämistä takaisin Suomeen viettämään kahden viikon lomaa. Joten seuraava kirjoitus tulee todennäköisesti keräämään jonkinlaista väliyhteenvetoa oikein mainiosta syksystä. Nyt pitsan tekoon!



4 kommenttia:

  1. mä tein niin pahoija joulutorttui :( ostitko valmista taikinaa vai teitkö ite? meijän ite tekemä taikina oli kun jotain suolasta keksiä...

    VastaaPoista
  2. Valmista, Blätterteig-nimellä kulkee siellä pakastealtaan suunnalla. Itekin joskus viime talvena koitin tehdä itse ja säästää, mutta tuloksena oli laiskan kaulimisen jälkeen myös juurikin tuollaista suolakeksiä.

    VastaaPoista
  3. Minä lähinnä ihmettelen, että mistä löysit luumumarmeladia? Minä en löytänyt sellaista kunnollista edes KaDeWen ruokaosastolta...

    VastaaPoista
  4. Rewestä tuota löytyi. Lidl- ja Aldi-inho on alkanut kasvamaan tässä melko lujaa, ikinä pysty löytämään kaikkea mitä haluaisi.

    VastaaPoista